Svendborg lokalforening

Velkommen til Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Svendborg

Lokalforening i Svendborg Kommune er en sygdomsbekæmpende forening med over 4500 medlemmer. I Svendborg Kommune konstateres årligt omkring 500 nye kræfttilfælde og ca. 4000 borgere i kommunen lever med kræft. Vi ved at fire ud af ti kræfttilfælde kan forebygges. Vi er ca. 15 frivillige i Kræftens Bekæmpelse i Svendborg, som arbejder med forebyggelse, patientstøtte, fundraising og oplysning.

Lokalforeningen er medlemmernes talerør og drives af en bestyrelse på 8 frivillige. Lokalforeningen er Kræftens Bekæmpelses lokale talerør. Hvis du er medlem af Kræftens Bekæmpelse, er du automatisk medlem af lokalforeningen i din kommune. 

Skulle du have lyst til at yde et lokalt bidrag til vores aktiviteter, kan det doneres på kontonr. 6840-0207053

Hvis du vil vide mere om vores arbejde i Svendborg Kommune, eller vil du være frivillig, er du velkommen til at kontakte:

Formand: Marianne Horstmann: 21 33 44 12

Sekretær Louise Bommelund: 40 50 82 48

email : cancer-svbg@hotmail.com


CAFÉ FOR NUVÆRENDE OG TIDLIGERE KRÆFTPATIENTER, PÅRØRENDE OG EFTERLEVENDE

Vores café er for mennesker berørt af kræft; nuværende og tidligere patienter, pårørende og efterlevende. Det er et frirum, hvor man både kan og må tale om alt - også når det ikke handler om kræft . Caféen drives af frivillige fra Kræftens Bekæmpelse Svendborg, der har et stort ønske om at tilbyde et mødested for mennesker berørt af kræft. Caféen skal danne rammerne for uformelt samvær og snak med andre i samme situation som en selv. Der vil blive serveret kaffe og the. Det vil ligeledes være muligt at søge råd om øvrige tilbud i fx Kræftens Bekæmpelse eller Svendborg kommune.

Caféen har åbent onsdage i ulige    uger kl. 16.00-18.00. Dog ikke juli og december. Caféen finder sted i Frivillighuset, Kvægtorvet, Frederiksgade 8, 5700Svendborg, Lokale 5. 

Tilmelding ikke nødvendigt. Har du spørgsmål så kontakt Helle Bytoft tlf.: 29 91 40 52  


YOGAUNDERVISNING FOR NUVÆRENDE ELLER TIDLIGERE KRÆFTRAMTE M / K

Svendborg lokalforening tilbyder yogaundervisning torsdage kl.10:45-12:15 i SG-Huset. Holdet ledes af yogainstruktør Sasja Staustrup.

Undervisningen vil indeholde forskellige yogateknikker, som egner sig til kræftpatienter, som er eller har været i behandling. 

Hvis du er i kræftbehandling, kan det være en god ide at snakke med din læge først. 

Undervisningen vil indeholde fysiske stillinger, vejrtrækningsøvelser, meditation og afslapning. De fysiske øvelser kræver ikke nogen særlig smidighed eller styrke.

Medbring egen yogamåtte og gerne et tæppe. Du kan evt. også låne yogamåtte I SG-Huset.

For tilmelding og evt. spørgsmål kontakt:

Susanne Skov på mail: susanneskov@hotmail.com eller på tlf.: 30 33 89 73MOTION I OG MED NATUREN M/K For dig der har eller har haft kræft.

Blot det at være i naturen har en positiv indvirkning på vores sundhed. Forskning viser, at aktiviteter i naturen virker beroligende på nervesystemet og særligt fælles aktiviteter i det grønne, påvirker humør og fysik positivt. For mange er tiden i naturen et redskab, som kan få tankerne til at falde til ro. I en svær situation kan motionsfællesskaber være en måde aktivt at tage vare på sig selv. Frisk luft og fysisk aktivitet giver desuden bedre søvn.

I Kræftens Bekæmpelse Svendborg er vi meget glade for at kunne tilbyde ”Motion i og med Naturen” som et gratis tilbud til dig, der er har eller har haft kræft.

Holdet ledes af en fysioterapeut i samarbejde med en frivillig fra Kræftens Bekæmpelse i Svendborg. 

For at kunne deltage skal man: Kunne gå min. 2 km. Kunne rejse sig fra liggende stilling . Ikke bruge ganghjælpemidler.

Træning med naturen er et udtryk for, at man bruger naturen og de muligheder, der byder sig. Fx at benytte modvind som modstand, bakker som konditionstræning, det ujævne terræn som balancetræning og bevæge sig under, over og omkring væltede træer som koordinationstræning. Lytte til vindens susen, dufte til forårets ramsløg, lægge mærke til de forskellige grønne farver, mærke den ru bark og solens stråler - alt sammen, som fantastiske stimuli til krop, hjerne og sind. Naturligvis med respekt for naturen og på naturens præmisser.

Træningen foregår onsdag kl. 15.00 i Hallingskoven, og den varer ca. 45 minutter. Der vil være fokus på balance, styrke, kondition og udholdenhed. Efter træning er der mulighed for socialt samvær med de andre deltagere på holdet. 

For yderligere oplysning og tilmelding kontakt:

Christa K. Mortensen på mail: christa.kurmeier@mail.dk eller sms på 51 23 32 53. Du vil efterflg. blive kontaktet. MOTIONSHOLD FOR KRÆFTRAMTE.

Motion er godt for helbred og humør.

Svendborg Lokalforening har et motionshold for dig, der har- eller har haft kræft.

Vi mødes mandage fra kl. 15 – 16 til gymnastik / motion i Midtbyhallen. Holdet ledes af fysioterapeut og osteopat Antje Benkjer. Antje har stor faglig kompetence og erfaring med kræftpatienter, og det gør det trygt at deltage uanset motionsniveau. Holdet er for både kvinder og mænd.

Efter træningen er der mulighed for at drikke en kop kaffe sammen med holdet.

For yderligere information og tilmelding kontakt: Marianne Heide på mail

mariannemaj1@gmail.com eller tlf.: 29 16 93 35PROSTATATGRUPPE

Gruppe for mænd med prostatakræft og pårørende. Vi mødes en gang om måneden i Frivillighuset, Kvægtorvet, Frederiksgade 8. Gruppen kan være med til at give klarhed, fællesskab og forståelse for de oplevelser, man kommer ud for som kræftpatient og pårørende. Der vil blive taget vekslende temaer op på baggrund af ønsker fra gruppedeltagerne.

Vi mødes en gang om måneden - en tirsdag fra 19.15 - 21.00.

Du kan kontakte Lajla Gregers på: lajlagregers@gmail.com eller på tlf. 40 50 04 30.HJEM I HJEMMET

Har du som pårørende brug for nogle timeres aflastning i hjemmet så kontakt:

Ole Ebbesen Nielsen på tlf. 29 60 54 51 eller på mail: ole@energihjul.dk

LEDSAGER

Skal du til lægesamtaler eller andet, hvor du har brug for et par ekstra ører og en tryg hånd.

Kontakt Ole Ebbesen Nielsen på tlf. 29 60 54 51 eller på mail: ole@energihjul.dkLOKALRÅDGIVNING

I samarbejde med Svendborg Kommune har Kræftens Bekæmpelse en lokalrådgivning, hvor det er muligt at få rådgivningssamtaler med en rådgiver fra Kræftrådgivningen i Odense i Sundhedshus Svendborg. Samtalerne finder sted mandage i lige uger kl. 9.30 - 12.30. Tid til samtale kan bookes direkte hos Kræftrådgivningen i Odense på telefon: 70 20 26 87 

Alle berørt af kræft har mulighed for at booke en samtale.MIT LIV - TILBAGE TIL HVERDAGEN

Mit Liv - tilbage til hverdagen: Et godt rehabiliteringstilbud fra Svendborg kommune.

Kontakt kommunen på 62 23 40 25

Hverdagen i familien kontakt 30 17 45 10

MOTIONSHOLD FOR KRÆFTRAMTE
Udgivet den 18-01-2022

BLIV STÆRK, SMIDIG, GLAD OG HURTIG

VEDVARENDE UGENTLIG MOTION FOR DIG DER HAR - ELLER HAR HAFT KRÆFT

Her er et tilbud om motion, for alle der ved, hvor vigtigt det er med træning, for at holde sig rask - også i fremtiden. Vi håber derfor at de hold vil fortsætte år efter år, kun afbrudt af obligatoriske ferier som sommer eller vinterferie! Det koster, fra januar til juni = Kr. 240,00 (for 6 måneder) og fra august til december = Kr. 200,00 (for 5 måneder). Betales i januar og i august 2019.

Lokalforeningen i Svendborg, har to hold i Midtbyhallen der mødes hver mandag fra kl. 15:00 - 16:00 og fra kl. 16.00 - 17.00 i rød og grøn tumlesalene. Fysioterapeut Antje Benkjer leder begge hold. Antje har stor erfaring med kræftpatienter fra sit mangeårige arbejde på Svendborg Sygehus. Bagefter er der mulighed for at drikke en kop kaffe med de andre deltagere i caféen i Midtbyhallen. 

Alle, mænd og kvinder, kan deltage!

Har du gode ideer til nye tiltag på holdet, forsøger vi at sætte dem i gang. Fortæl os om dine ideer.

Tilmelding til e-mail christa.kurmeier@mail.dk eller sms 51233253. Du bliver kontaktet med svar.

Christa K. Mortensen


Rådgivningen er lukket for fysisk fremmøde indtil d. 17.01-2021
Udgivet den 05-01-2021

OBS!! !

De gældende restriktioner fra sundhedsstyrelsen forsætter. Det betyder at rådgivningen fortsat er lukket for fysisk fremmøde indtil d. 17-01-2021.

Har du brug for at kontakte os, kan du indtale en besked på vores telefonsvarer tlf.nr.: 23 98 06 95, og vi vil efterflg. kontakte dig.


Du kan også kontakte kræftrådgivningen i Odense på tlf.: 70202687

Du kan også ringe til Kræftlinjen på 80 30 10 30. Alle hverdage kl. 9-21 og lørdag-søndag kl. 12-17.Obs Obs Obs
Udgivet den 21-02-2020

Foredraget, Bliv klogere på Alternativ behandling og medicinsk brug af cannabis.


Grundet meget stor tilslutning, flyttes foredraget fra Svendborg Bibliotek til Hotel Svendborg, Centrumpladsen 1, som velvilligt har fundet plads til os.

Datoen er fortsat onsdag 4. marts, tidspunktet, nu fra 19.30 til 21.30


Vi glæder os til at se jer :)


De bedste hilsner

Kræftens Bekæmpelse

Svendborg afdeling

Lyserød Lørdag
Udgivet den 01-08-2019


Vær med når vi maler Svendborg Lyserød 

Den 5. oktober bliver Danmark lyserød, når Kræftens Bekæmpelse afholder Lyserød Lørdag i hele landet. 

Over hele landet arrangerer frivillige, forretninger, foreninger og mange flere aktiviteter med det formål at samle penge ind til brystkræftsagen. Sidste år samlede vi i Svendborg over 55.000kr. ind og vi har igen i år valgt at bakke op omkring sagen; men vi mangler både hænder og hoveder. 


Kunne du tænke dig at være med, så mangler vi blandt andet hjælp til: 

Planlægning af dagen. Vi er allerede godt i gang, men kunne godt bruge mere hjælp.


Hjælp til indsamling af donationer til vores Tombola. En af hovedattraktionerne på dagen er vores tombola på Gerritsplads. Erhvervslivet og forretningerne i Svendborg plejer at være meget generøse; når vi er ude for at bede om donationer.


Hjælp på selve dagen i en af vores boder. Selvom der er sket store fremskridt, er der hvert år omkring 4.700 danske kvinder, som bliver ramt af brystkræft. Brystkræft er dermed en sygdom, der rammer én ud af ni kvinder. Chancen for at overleve brystkræft i Danmark er steget støt gennem de seneste 30 år, men vi er endnu ikke i mål, og brystkræftsagen er stadig vigtig at kæmpe for. 

Vores håb er igen i år at kunne give en stor pose penge videre til brystkræftsagen og støtte forskning, forebyggelse og patientstøtte på området. Vi har dog brug for din hjælp for at nå i mål.  


Er du interesseret og har lyst til at høre mere så kontakt: 

Louise Bommelund tlf: 40508248 eller

Heike Pohl Malmros tlf: 28919284

 

Vær med når vi maler Svendborg Lyserød.docx