Faste aktiviteter

Grupper for patienter, pårørende og efterladte.

Når du har kræft tæt inde på livet, kan det være rart at mødes med andre, der er i en lignende situation. Her kan du møde en forståelse, som din familie og netværk måske ikke kan give dig.

Der er grupper for både patienter, pårørende og efterladte. Uanset hvor stor en familie, vennekreds eller netværk du har, så er det meget nemt at føle sig fortabt og alene, når man selv eller ens nære har kræft. Kræft og forvirring følges ad.

I vores kræftrådgivninger kan du være med i en gruppe, hvor du kan tale med andre, som er i samme situation som dig. Nogle grupper henvender sig til patienter med en specifik kræftdiagnose eller specifik problemstilling, mens andre grupper er inddelt efter alder eller køn. Der er også grupper for pårørende eller efterladte.

Her tales om de problemstillinger, tanker og følelser, deltagerne har, og så tales der også om alt muligt andet . Hvis du har lyst til at være med i en gruppe, kan du kontakte frivilligrådgivningen i Svendborg for at høre, hvad vi kan tilbyde.

Har vi ikke en aktuel gruppe nu, opretter vi den, når vi har fået nok henvendelser. Du kan se, hvilke grupper der er i gang lige nu i vores kalender eller nedenfor.


Netværksgruppe for pårørende:

Når et menneske får en livstruende sygdom, og man pludselig bliver pårørende til en kræftsyg , betyder det store forandringer i tilværelsen.

Det får betydning for dig som pårørende, om du er ægtefælle, søster, bror eller nærmeste på anden vis. 

Vi har etableret en netværksgruppe for pårørende, som gerne vil mødes med andre i samme situation. Et sted hvor vi kan tale om godt og ondt og dele erfaringer. 

Gruppen mødes 1 gang om måneden i vore lokaler i Brogade 35 i Svendborg. 

Er du interesseret i gruppen og ønsker ar høre mere, kan du kontakte:

Helle Bytoft tlf: 29 91 40 52 eller mail: Helle. Bytoft@gmail.comYOGAUNDERVISNING FOR TIDLIGERE ELLER NUVÆRENDE KRÆFTRAMTE  M / K

Svendborg lokalforening tilbyder yogaundervisning hver torsdag kl.10.45 -12:00 i SG-Huset. Holdet ledes af yogainstruktør Sasja Staustrup.

Undervisningen kommer til at indeholde forskellige yogateknikker, som egner sig til kræftpatienter, som er eller har været i behandling. 

Hvis du er i kræftbehandling, kan det være en god ide at snakke med din læge først. 

Undervisningen vil indeholde fysiske stillinger, vejrtrækningsøvelser, meditation og afslapning. De fysiske øvelser kræver ikke nogen særlig smidighed eller styrke.

Medbring egen yogamåtte og gerne et tæppe. Du kan evt. også låne yogamåtte I SG-Huset.

For tilmelding og evt. spørgsmål kontakt:

Susanne Skov på mail: susanneskov@hotmail.com eller på tlf.: 30 33 89 73MOTION I OG MED NATUREN M/K For dig der har eller har haft kræft. 

Blot det at være i naturen har en positiv indvirkning på vores sundhed. Forskning viser, at aktiviteter i naturen virker beroligende på nervesystemet og særligt fælles aktiviteter i det grønne, påvirker humør og fysik positivt. For mange er tiden i naturen et redskab, som kan få tankerne til at falde til ro. I en svær situation kan motionsfællesskaber være en måde aktivt at tage vare på sig selv. Frisk luft og fysisk aktivitet giver desuden bedre søvn.

I Kræftens Bekæmpelse Svendborg er vi meget glade for at kunne tilbyde ”Motion i og med Naturen” som et gratis tilbud til dig, der er har eller har haft kræft.

Holdet ledes af fysioterapeut Marianne Kyvsgaard i samarbejde med en frivillig fra Kræftens Bekæmpelse i Svendborg. 

For at kunne deltage skal man: Kunne gå min. 2 km. Kunne rejse sig fra liggende stilling . Ikke bruge ganghjælpemidler.

Træning med naturen er et udtryk for, at man bruger naturen og de muligheder, der byder sig. Fx at benytte modvind som modstand, bakker som konditionstræning, det ujævne terræn som balancetræning og bevæge sig under, over og omkring væltede træer som koordinationstræning. Lytte til vindens susen, dufte til forårets ramsløg, lægge mærke til de forskellige grønne farver, mærke den ru bark og solens stråler - alt sammen, som fantastiske stimuli til krop, hjerne og sind. Naturligvis med respekt for naturen og på naturens præmisser.

Træningen er onsdage kl. 15.00 - til en start i Hallingskoven, og den varer ca. 45 minutter. Der vil være fokus på balance, styrke, kondition og udholdenhed. Efter træning er der mulighed for socialt samvær med de andre deltagere på holdet.

For yderligere oplysning og tilmelding kontakt:

Christa K. Mortensen på mail: christa.kurmeier@mail.dk eller sms på 51 23 32 53. Du vil efterflg. blive kontaktet. NETVÆRKS GRUPPE FOR EFTERLADTE:

Vi kan desværre ikke tilbyde denne gruppe her i Svendborg lige pt. Men du kan kontakte rådgivningen i Odense. De har flere grupper.

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til Kræftrådgivningen på e-mail: odense@cancer.dk eller på tlf: 70 20 26 87MOTIONSHOLD FOR KRÆFTRAMTE

BLIV STÆRK, SMIDIG, GLAD OG HURTIG

VEDVARENDE UGENTLIG MOTION FOR DIG DER HAR - ELLER HAR HAFT KRÆFT

Her er et tilbud om motion, for alle der ved, hvor vigtigt det er med træning, for at holde sig rask - også i fremtiden. Vi håber derfor at de hold vil fortsætte år efter år, kun afbrudt af obligatoriske ferier og fridage

Lokalforeningen i Svendborg, har to hold i Midtbyhallen der mødes hver mandag fra kl. 15:00 - 16:00 og fra kl. 16.00 - 17.00 i rød og grøn tumlesalene. Fysioterapeut Antje Benkjer leder begge hold. Antje har stor erfaring med kræftpatienter fra sit mangeårige arbejde på Svendborg Sygehus. Bagefter er der mulighed for at drikke en kop kaffe med de andre deltagere i caféen i Midtbyhallen. 

Alle, mænd og kvinder, kan deltage!

For yderligere spørgsmål og tilmelding kontakt:                                                                       Marianne Heide på mail: mariannemaj1@gmail.com eller på tlf: 29 16 93 35


PROSTATA GRUPPE

Gruppe for mænd med prostatakræft og pårørende. Vi mødes en gang om måneden i frivilligrådgivningens lokaler i Brogade 35, 5700 Svendborg. Gruppen kan være med til at give klarhed, fællesskab og forståelse for de oplevelser, man kommer ud for som kræftpatient og pårørende. Der vil blive taget vekslende temaer op på baggrund af ønsker fra gruppedeltagerne. Vi mødes en gang om måneden - en tirsdag fra 19.15 - 21.00.

Tilmelding: Du skal inden gruppestart have en samtale med en frivilligrådgiver.

Du kan kontakte Lajla Gregers på: lajlagregers@gmail.com  eller på tlf. 40 50 04 30.


HJEM I HJEMMET

Har du som pårørende brug for nogle timeres aflastning i hjemmet så kontakt:

Ole Ebbesen Nielsen på tlf. 29605451 eller på mail: ole@energihjul.dk

LEDSAGER

Skal du til lægesamtaler eller andet, hvor du har brug for et par ekstra ører og en tryg hånd.

Kontakt Ole Ebbesen Nielsen på tlf. 29605451 eller på mail: ole@energihjul.dk


Mit Liv - tilbage til hverdagen: Et godt rehabiliteringstilbud fra Svendborg kommune.

Kontakt kommunen på 62 23 30 00

Hverdagen i familien kontakt 30 17 45 10

NETVÆRKSCAFÉ FOR BRYSTOPEREREDE:

I KRÆFTENS BEKÆMPELSEs FRIVILLIGRÅDGIVNINGEN i Brogade 35, Svendborg tilbydes personer, der er eller har været ramt af brystkræft, som står foran en operation, kemobehandling, strålebehandling, rekonstruktion, anden behandling eller senfølger, samtaler med brystkræftvejledere. Vi mødes i en netværkscafé, hvor man kan få en uforpligtende snak med vores vejledere eller dele oplevelser med andre tidligere eller nuværende patienter.


Vi har kaffe og te med en småkage og frugt eller lign. til de fremmødte.


Vi glæder os til at se dig.


Tilmelding til:

Susanne Skov på mobil nr. 30338973 eller susanneskov@hotmail.com

FRIVILLIG RÅDGIVNINGEN

cancer-svbg@hotmail.com

LOKALFORENINGEN

Formand: Marianne Horstmann

Sekretær: Louise Bommelund

Email: cancer-svbg@hotmail.com