Nyt fra lokalforeningen

Foredrag med Esben Dalgaard

“Hej kræft - velkommen”

Skuespiller Esben Dalgaard fortæller åbent om sit forløb med modermærkekræft.

Et ærligt og rørende foredrag, hvor Esben Dalgaard også fortæller om det at passe sit arbejde og ægtefælle, samtidig med at skulle gennemgå svære behandlinger for kræften.


Tid og sted

Mandag d.27. marts 2023 kl. 19.00

UCSyd - festsal, Lembckesvej 3-7, indgang E,  6100 Haderslev

Dørene åbnes kl. 18.30


Tilmelding og Pris:

Billetter købes på www.billetten.dk til kr. 50,-


Efter foredraget afholdes der generalforsamling.

Dagsorden ifølge vedtægterne. Indkomne foreslag sendes til formanden senest 8 dage inden generalforsamlingen.


Kræftens Bekæmpelse Haderslev lokalafdeling.Ny pårørendecafé i Haderslev Sundhedscenter

Du kan nu deltage uforpligtende og gratis i vores nye cafétilbud til pårørende. Her får du mulighed for at mødes med andre pårørende, opleve et særligt fællesskab og få gode snakke med andre i samme livssituation som dig. 

Cafeen er åben tirsdage i lige uger kl. 15.30-17.30, Sundhedscentret i Haderslev, Clausensej 25, 6100 Haderslev. Der vil blive serveret kaffe, the eller vand ved alle møderne.

Programmet for cafeen ser således ud:

4.okt: Opstart.

Besøg af Haderslev Kommunes Pårørendekooridinator, Gitte Astrup-Tørring

18. okt

Gåture i naturen, evt. benytte sundhedscenterets motionscenter.

1.nov:

Besøg af Haderslev Kommunes Kræftkoordinator Randi Krab

15.nov:

Motion og samvær, intro fra Opstrammeren

29. nov:

 ”Før Jul” aktivitet med rejsefortælling Cape to Cape v/ Flemming jørgensen

13. dec:

Fælles madlavning og spisning, hjælp til fremstilling.

3. jan 2023:

 ”Ud i det blå Nytårstur”

17.jan:

Hvordan dannes netværk? – Drøftelse af, hvordan kontakten   og støtten til hinanden holdes fremover.

Der er ikke tilmelding til cafeen. Du kan kontakte følgende bestyrelsesmedlemmer, hvis du har spørgsmål:

Susanne Skare, tlf. 20845461 og Mona Jørgensen, tlf. 31429407

Kan vi gøre det igen?
Udgivet den 12-02-2024

 Den 7. april 2024 løber Kræftens Bekæmpelses store landsindsamling af stablen landet over. Haderslev kommune plejer at være godt repræsenteret med indsamlinger i alle områder i kommunen. Desværre kan vi risikere, at det ikke bliver tilfældet for landsindsamlingen i 2024. Der mangler nemlig områdeledere til at facilitere indsamlingen i både Haderslev by, Vojens og Gram.

 

”Indsamlerne gjorde det rigtig godt i 2023, så det er ærgerligt, hvis der er områder i kommunen der ikke skal være med i år” Siger lokalforeningsformand Lone Terp Petersen.

 

Lokalforeningen appellerer derfor stærkt til lokalsamfundet i håb om, at nogen vil påtage sig rollen som områdeleder til landsindsamlingen i områderne.

 

Anne Marie Skjerk som er områdeleder i Haderslev håber, at rigtig mange vil bakke op om indsamlingen og melde sig som områdeleder eller indsamler ”det plejer at være en rigtig dejlig dag, hvor vi bliver taget godt imod, når vi ringer på hos beboerne”.

 

Som frivillig områdeleder er man med til at samle et team af frivillige hjælpere, bestille materialer, hverve indsamlere, fordele ruter, gøre indsamlingsstedet klar og sikre en tryg håndtering af de indsamlede midler. Medarbejderne i Kræftens Bekæmpelse vil selvfølgelig stå klar støtte, råd og vejledning.

 

Lokalforeningen håber, at nogen melder sig til opgaven og at et samlet Haderslev Kommune den 7. april 2024 igen er klar til at gå på gaden til fordel for kræftramte borgere og deres pårørende.

 

Vi holder Informationsmøde 21.2 kl. 19 i Sundhedscentret, Clausensvej 25, 6100 Haderslev. Her kan du høre mere om at blive frivillig.


Hvis du ønsker at deltage i informationsmødet eller er interesseret kan du kontakte områdeleder i Haderslev Anne-Marie Skjerk på mobil 51162339 eller mail amskjerk@gmail.com

Hvis du ønsker at vide mere om bestyrelsesarbejdet kan du kontakte formand Lone Terp Petersen på mail: loneterpp@gmail.com eller på telefon 21691581.

Lyserød Lørdag i Haderslev
Udgivet den 20-09-2023

Kom med når lokalforeningen i forbindelse med Lyserød Lørdag inviterer på gåtur d. 7. oktober.

Se vedhæftede plakat for mere information.

lyserød lørdag plakat.pdf

Foredrag med Esben Dalgaard
Udgivet den 23-02-2023

“Hej kræft - velkommen”


Skuespiller Esben Dalgaard fortæller åbent om sit forløb med modermærkekræft.


Et ærligt og rørende foredrag, hvor Esben Dalgaard også fortæller om det at passe sit arbejde og ægtefælle, samtidig med at skulle gennemgå svære behandlinger for kræften.Tid og sted


Mandag d.27. marts 2023 kl. 19.00


UCSyd - festsal, Lembckesvej 3-7, indgang E,  6100 Haderslev


Dørene åbnes kl. 18.30Tilmelding og Pris:


Billetter købes på www.billetten.dk til kr. 50,-Efter foredraget afholdes der generalforsamling.


Dagsorden ifølge vedtægterne. Indkomne forslag sendes til formanden senest 8 dage inden generalforsamlingen.Kræftens Bekæmpelse Haderslev lokalafdeling.Esben Dalgaard Andersen foto TV3 -Viaplay (1).JPG

Gratis foredrag og generalforsamling 24.3.
Udgivet den 22-03-2022

Kræftens Bekæmpelse afholder et spændende foredrag, torsdag den 24-3 kl 19, i kantinen i Sundhedscenteret Haderslev.Kom og hør Lizl Rand: Pårørende- om at gøre en forskel og samtidig passe på sig selv!Foredraget tager udgangspunkt i Lizl Rands bog: “tæt på krise og sygdom - kunsten at gøre en forskel” Uanset om man er født med sygdom og handicap eller pludselig har fået konstateret en kronisk eller livstruende sygdom eller har været udsat for en ulykke, så kræver det noget af de pårørende. Oftest er der stor fokus på den syge eller den handicappede, fordi vedkommende er er i behandling, hurtigere bliver træt eller skal hjælpes i de store eller små opgaver. Den pårørende får derfor pålagt flere opgaver. Og mens der spørges til patienten eller den handicappedes tilstand glemmer man ofte den pårørende. Det kan være udfordrende at være pårørende. Hvilken rolle har man i den nye situation.? Og hvordan fastholder man at være mor, far, børn, kæreste eller ven samtidig med, at man måske føler man må påtage sig nogle plejeopgaver? Både den raske og den ramte kan opleve sorg, tab, stress, depression og skyldfølelse.!


Lizl Rand, er privatpraktiserende psykoterapeut med speciale i angst, depression, pårørendeproblematikker og andre livskriser.Foredraget er gratis. Der serveres kaffe og kage.På Kræftens Bekæmpelses vegne


Asta Freund