Varde lokalforening

Velkommen til Kræftens Bekæmpelses Lokalforening i Varde

Lokalforeningen er Kræftens Bekæmpelses lokale talerør. Er du medlem af Kræftens Bekæmpelse, er du automatisk medlem af lokalforeningen i din kommune. 

Hvis du vil vide mere om vores arbejde i Varde kommune, er du velkommen til at kontakte:

Lokalforeningsformand

Dorte Schori

dorteschori45@gmail.com eller 61482211”LIGE FØR DØDEN” v/ instruktør Anne Regitze Wivel, med efterfølgende samtale om livets sidste fase
Udgivet den 10-03-2023

For tolv år siden mistede filmens instruktør sit livs kærlighed, politikeren Svend Auken, nu træder hun atter ind på stue 7, den selvsamme hospicestue hvor hendes mand levede sine sidste dage.


I så mange år har hun levet med en undren og en nysgerrighed. Nu ønsker hun at forstå og genskabe sig øjeblikket lige før døden indtraf, et øjeblik hvor livet på magisk og uforståelig vis udfoldede sig i al sin pragt. 


Hun vil finde ud af, hvorfor det trods alt er muligt for døende og pårørende at udholde denne sidste fase sammen. Hvordan livet kan indfinde sig trods dødens konstante tilstedeværelse?  


Hvordan er det muligt for plejepersonalet at finde mening med deres arbejde og udfylde denne sidste tid med glæde og nærvær.   


Filmens fortæller vender sig imod den umiddelbare nutid og skildrer de ansattes refleksioner over deres meningsfulde arbejde med de døende, deres pårørende og det liv, som endnu ikke er slut. Filmen er en hyldest og beundring til livet og ikke mindst til de mennesker, som bringer glæde og mening til tiden lige før døden.  


Filmen varer 73 minutter. 


”Efter filmvisningen vil der være en moderæret samtale mellem Dorte Lina Vejlgaard (palliationssygeplejerske i Varde kommune og tidligere ansat på Hospice Sydvestjylland) Inger Borg Laursen (Lederen af Kræftens bekæmpelses rådgivningscentret i Varde og Esbjerg), Dorte Schori (Formand for Kræftens bekæmpelse Varde) og Poul Risum (Kræftpatient og formand for Prostatakræftsforeningen Esbjerg.). De vil fortælle om deres arbejde og erfaring med kræft. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål.”


Fri entre. Tilmelding nødvendig.   


Visningen er en del af VARDE:DOX, der er et samarbejde mellem CPH:DOX, Varde Kommune og Varde Bibliotek. 


Tid: 15. marts kl. 19:00 - 21:30

Pris: Fri entré

Sted: Varde Bibliotek, Salonen

Målgruppe: For voksne


Tilmelding: https://www.vardebib.dk/arrangementer/arrangementer-voksne/lige-foer-doeden-v/instruktoer-anne-regitze-wivel-med

Mød Christina & Charlotte Bøving
Udgivet den 01-09-2022

– i et ærligt, kærligt og livsbekræftende foredrag med fokus på at leve og ikke kun overleve ...


Tid: Torsdag den 13. oktober 2022 – kl. 19-21

Sted: Polyfonen, Arnbjerg Pavillion.

Pris: 175,- kr. med kaffe og kage (Tillæg 10 kr.)

Booking: www.billetten.dk.


Christina & Charlotte er aktuelle med bogen “Til døden os skiller” som udkommer 12. oktober 2022. Bogen

signeres på dagen og sælges til en særpris på 200,- kr.


Foredraget arrangeres af Kræftens Bekæmpelse i Varde Kommune.

Foredragsplakat KORR-1.png

Kræftens Bekæmpelses landsdækkende indsamling d. 11. april.
Udgivet den 29-03-2021

Over hele landet foregår der indsamling d. 11. april .

Meld dig som indsamler på FRIVILLIG.DK . Det er ikke for sent. Vi er glade for alle de trofaste tidligere og nye indsamlere, der har meldt sig, men vi kan sagtens bruge flere. Hvis du alligevel skal ud at gå en tur, så tag bøtten med og støt et godt formål. Der er mange gode ruter i Varde kommune.


Vi glæder os til at se dig.


Mange friske forårshilsener fra os alle i bestyrelsen i Varde.

Velkommen til generalforsamling!
Udgivet den 18-02-2021

Du er hermed inviteret til vores generalforsamling den 30. marts kl. 19.00-21.00. Hvis corona-retningslinjerne giver mulighed for at mødes fysisk, gør vi det i Frivillighuset, Storegade 25B, 6800 Varde. Og er det ikke muligt, mødes vi online på MS Teams. Du får besked om, hvordan mødet afvikles, en uge før den 23. marts. 

Hvad kan du få ud af det?

Måske du har lyst til at være med i bestyrelsen for at gøre en forskel som frivillig i Kræftens Bekæmpelse i Varde Kommune? Du kan også deltage for at høre om, hvad vi laver. Eller måske du eller en der står dig nær har været berørt af kræft og har et forslag til, hvad Kræftens Bekæmpelse skal lave til kræftramte eller pårørende i Varde Kommune.

Alle er velkomne. Hvis du er medlem af Kræftens Bekæmpelse, har du tilmed mulighed for at stille op eller stemme en kandidat ind i bestyrelsen. Dagsorden er efter vedtægter.

Sådan tilmelder du dig

Tilmelding, kandidatur og indkomne forslag skal ske senest 8 dage før via områdekonsulent Bruno Langdahl på brunol@cancer.dk. Når du er tilmeldt, vil du modtage en bekræftelsesmail med den nødvendige information samt en dagsorden.


Synes du, vi skal have en kræftrådgivning i Varde Kommune?
Udgivet den 22-10-2018

Kære medlemmer af Kræftens Bekæmpelse i Varde Kommune

Vi har i lokalforeningen været i dialog med Varde Kommune om, hvorvidt vi skal have en kræftrådgivning i kommunen, hvor kræftpatienter, pårørende og efterlevende kan få rådgivning 

En kræftrådgivning i Varde vil betyde, at en medarbejder fra Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivning i Esbjerg vil arbejde nogle dage om måneden i Varde og tage imod brugerne her. 

For at komme videre i processen har vi brug for at afdække, om der er et behov for et rådgivningstilbud lokalt i Varde – og her har vi brug for din hjælp! 

Vi håber derfor, at du vil bruge ca. 5 minutter på at besvare et lille spørgeskema. Din besvarelse er anonym. 

Klik her for at gå til spørgeskemaet: https://tinyurl.com/lokalraadgivning

På forhånd tak! 

Venlig hilsen

Dorte Schori 

Formand for Kræftens Bekæmpelse – Varde Lokalforening