Esbjerg lokalforening

Velkommen til Esbjerg Lokalforening

Vil du vide mere om arbejdet i lokalforeningen, er du meget velkommen til at kontakte:

Lokalforeningsformand 

Poul Risom

por19@me.com

29 43 44 06

Velkommen til generalforsamling!
Udgivet den 23-02-2024

Velkommen til generalforsamling for Kræftens Bekæmpelse i Esbjerg Kommune onsdag den 20. marts 2024 kl. 19.00 i Kræftrådgivningen, Stormgade 65, Esbjerg. Dagsorden efter vedtægterne.


I løbet af aftenen får vi besøg af Hospicechef Ragnhild Rabjerg Madsen, som vil fortælle os om livet på Hospice Sydvestjylland. Der er tid til uddybende spørgsmål og samtale.


Vi byder på kaffe og kage, så du må gerne tilmelde dig, så der er nok til alle. Tilmeld dig til por19@me.com.


*


OBS: Generalforsamlingen holdes onsdag den 20. marts – og ikke den 19. marts, som det tidligere fremgik. Vi beklager fejlen, som nu er rettet.Spændende foredragsaften med generalforsamling
Udgivet den 20-02-2023

Vær med, når Kræftens Bekæmpelse i Esbjerg Kommune inviterer til en spændende foredragsaften med generalforsamling.


Professor Frede Donskov, Esbjerg Sygehus, vil præsentere sig selv og fortælle om forskning og behandling på kræftområdet i Danmark og i Esbjerg. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål.


Byrådsmedlem Karin Schwartz (A) vil fortælle om rollen som pårørende og som politiker. Også her vil der være mulighed for spørgsmål og dialog.


TID & STED

Tirsdag den 21. marts kl. 19.00 i Kræftrådgivningen, Stormgade 65, 6700 Esbjerg.


PROGRAM

- Generalforsamling med dagsorden ifølge vedtægterne.

- Oplæg v/Professor Frede Donskov

- Oplæg v/Byrådsmedlem Karin Schwartz


Der serveres kaffe/the og brød.

Foredrag: Få styr på reglerne om arv, testamente og fremtidsfuldmagt
Udgivet den 02-01-2023

Det giver ro i maven, når der er styr på arv og testamente. Men det kan være svært at forholde sig til, og arveloven er slet ikke så ligetil, som man skulle tro. Nu kan du komme til et gratis foredrag med to eksperter i arv og testamente fra Kræftens Bekæmpelse.

 

Hvem skal arve hvad? Er min samlever sikret at kunne blive boende i vores fælles hjem, selvom vi ikke er gift? Hvordan undgår jeg, at nogen bliver uvenner, når jeg ikke er her mere? Og bør jeg oprette en fremtidsfuldmagt? Der kan være mange svære spørgsmål, når man overvejer testamente og fremtidsfuldmagt. Og det er der faktisk flere og flere, der gør.

 

- Vi oplever, at det betyder noget, når der er styr på praktikken. Det giver ro i maven. Selvom arv, testamente og fremtidsfuldmagt er svære emner, er lettelsen, når det er på plads, simpelthen meget større end ubehaget ved at tale om det. Og med vores foredrag vil vi gerne hjælpe endnu flere med at få samtalen i gang, fortæller Charlotte Hjeds, advokat i Kræftens Bekæmpelse.

 

Forskellige livssituationer betyder meget for testamenter

Der sker utrolig meget gennem livet, som også betyder noget for testamentet. Måske bliver man enlig, eller måske bliver man gift. Nogen bliver skilt og gift med en anden. Der er dine, mine og vores børn eller måske ingen børn, men til gengæld niecer og nevøer. Der er fast ejendom og pensioner og meget andet, som ændrer sig, og ofte også betyder, at testamentet skal ændres.

 

- Der er i dag ikke to familier, der er ens, og derfor er der også sjældent to testamenter, der er ens. Samtidig kan arveloven være en kompliceret størrelse, hvor nogle af reglerne overrasker mange. Derfor deler vi i foredraget rigtig mange af vores erfaringer og illustrerer det med konkrete eksempler, så alle kommer derfra med noget brugbart, siger Karin Suhr Pullen, advokat i Kræftens Bekæmpelse.

 

Foredraget varer to timer. Første del er særligt fokuseret på, hvem der arver i henhold til arveloven og fremtidsfuldmagter, mens den anden del handler om hvordan man opretter et testamente, tilbagekalder det etc. Det hele tager udgangspunkt i en fiktiv familie.

 

- Vi tror, at mange sidder med mange ubesvarede spørgsmål vedrørende testamenter og arv. Selvom det måske kan være et lidt specielt emne at skulle beskæftige sig med på en almindelig hverdagsaften, så ved vi, at både Charlotte og Karin er gode til at fortælle og til at svare på alskens spørgsmål. Derfor er jeg sikker på, at det bliver en aften med god stemning, hvor alle går klogere derfra, slutter Bent Peter Larsen fra Kræftens Bekæmpelses Lokalforening i Esbjerg Kommune.

 

Foredraget holdes af Kræftens Bekæmpelses Lokalforening i Esbjerg torsdag den 2. februar 2023 kl. 19.00 på Kræftrådgivningen i Esbjerg Stormgade 65, 6700 Esbjerg. Tilmelding til lokalforeningsformand Bent Peter Larsen på bentpeterlarsen@gmail.com


Foredrag v/Lisa Kjær Gjessing og efterfølgende generalforsamling
Udgivet den 23-02-2022

Lisa Kjær Gjessing har dyrket taekwondo, siden hun var 13 år gammel, men i 2012 ændrede en kræftknude i venstre arm Lisas liv. Lisa er siden da fem gange blevet europamester og fire gange verdensmester i para-taekwondo, og hun tog en guldmedalje med hjem fra De Paralympiske Lege i Tokyo i sommers.

 

Efter foredraget er der generalforsamling med dagsorden jvf. vedtægterne.

 

Arrangementet finder sted den 23. marts 2022 kl. 19.00 på Hovedbiblioteket, Nørregade 19, 6700 Esbjerg.

 

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. Tilmeld dig til Bent Peter Larsen på bentpeterlarsen@gmail.com.


Bliv naturtræner - og hjælp kræftpatienter til en aktiv livsstil!
Udgivet den 04-02-2022

Læs mere i opslaget.


Jobopslag - naturtræner.pdf

Referat fra generalforsamlingen
Udgivet den 06-04-2021

Her kan du læse referatet fra årets generalforsamling i Esbjerg lokalforening.

Referat af generalforsamling i Kræftens Bekæmpelse_Lolakforening Esbjerg d. 16. marts 2021.pdf

Velkommen til generalforsamling - fra din egen stue
Udgivet den 11-02-2021

Du er hermed inviteret til vores generalforsamling den 16. marts kl. 18.30-20.00, som i år afholdes online. Du kan derfor denne gang være med hjemme fra din egen stue.

Hvad kan du få ud af det?

Måske du har lyst til at være med i bestyrelsen for at gøre en forskel som frivillig i Kræftens Bekæmpelse Esbjerg Kommune? Du kan også deltage for at høre om, hvad vi laver. Eller måske du eller en der står dig nær har været berørt af kræft og har et forslag til, hvad Kræftens Bekæmpelse skal lave til kræftramte eller pårørende i Esbjerg Kommune.

Alle er velkomne. Hvis du er medlem af Kræftens Bekæmpelse, har du tilmed mulighed for at stille op eller stemme en kandidat ind i bestyrelsen. Dagsorden er efter vedtægter.

Sådan tilmelder du dig

Tilmelding, kandidatur og indkomne forslag skal ske senest 8 dage før via områdekonsulent Bruno Langdahl på brunol@cancer.dk. Når du er tilmeldt, vil du modtage en bekræftelsesmail med information om, hvordan du kommer på mødet samt en dagsorden.PRESSEMEDDELELSE: Giver firmajulegaverne til Kræftens Bekæmpelse
Udgivet den 11-12-2019

Entreprenørfirmaet Nørgaard Anlæg fra Ribe har I år valgt at donere 50.000 kroner til Kræftens Bekæmpelse i stedet for at give kunderne den obligatoriske vingave.


Det var en glad næstformand i Kræftens Bekæmpelses, der modtog en gavecheck fra Nørgaard Anlæg på 50.000 kroner. Donationen kommer fra Ribefirmaet Nørgaard Anlæg, der i år har valgt at skære ned i julegaverne til kunderne og i stedet støtte det frivillige arbejde i Kræftens Bekæmpelse. Direktør hos Nørgaard Anlæg, Michael Nørgaard, håber at samarbejdspartnerne er med på ideen; vi tror at pengene skaber mere glæde hos Kræftens Bekæmpelse end to flasker vin vil gøre hos vores samarbejdspartnere. Og sammen støtter vi et rigtig fint formål og gør noget godt for kræftpatienter og deres familier her i julen.


Bent Peter Larsen fra Kræftens Bekæmpelses Esbjergafdeling har flere tiltag hvor pengene kommer de kræftramte patienter og deres familier til gode; de seneste år har vi haft kunstnere, der har givet koncerter og en præst, der har holdt gudstjenester på Hospice i Esbjerg. Patienterne og deres familier er glade for disse aktiviteter, men mange af de kræftramte er for dårlige til at stå ud af sengene. Vi vil derfor arbejde på at kunne transmittere koncerter og gudstjenester ud til hver enkelt patient. Ligeledes vil vi gerne give vores kræftrådgivning i Esbjerg midler til at afholde kurser for alle, der har eller har haft kræft. Kurserne lærer deltagerne at udnytter de ressourcer de har, til at skabe det bedst mulige liv med kræft.


Nørgaard Anlæg har selv oplevet kræftsygdommen hos flere medarbejdere, hvilket har fået firmaet og medarbejderstaben til hvert år at deltage i Stafet For Livet, hvis formål er at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse. Og i år bruger firmaet så en stor del af julegavebudgettet til Kræftens Bekæmpelse. Direktør Michael Nørgaard ser donationen som en generel ændring af firmaets politik; det giver mening for os at støtte det frivillige arbejde hos Kræftens Bekæmpelse eller andre velgørende formål – også i fremtiden. Og jeg er sikker på det også giver mening for vores samarbejdspartnere.


Nørgaard Anlæg blev etableret i 1979 og har siden udviklet sig til en moderne og miljøbevidst virksomhed med 45 ansatte. Virksomhedens arbejder lokalt, regionalt og nationalt. Kunder er blandt andet en række af landets kommuner, forsyningsselskaber og rådgivende ingeniørfirmaer. Opgaverne spænder fra traditionelt jord- og anlægsarbejde, arbejde med regn- og spildevand, samt belægningsopgaver blandt andet i indre by i Christiansfeld, Aabenraa og Ribe, samt anlægning af kunstgræsbaner en række steder i regionen. Læs mere på www.na-ribe.dk


KONTAKT:

Michael Nørgaard, Nørgaard Anlæg (tlf. 20 49 47 33)

Bent Peder Larsen, Kræftens Bekæmpelse (tlf. 23 98 13 74)


BILLEDTEKST: Bent Peter Larsen (tv) fra Kræftens Bekæmpelse modtager donation på 50.000 kroner fra Nørgaard Anlæg. Foto Red Star


Nørgaard Anlæg donation II foto Red Star.jpg

Invitation til foredrag og Kickoff 2019
Udgivet den 23-01-2019

Stafet for Livet inviterer i samarbejde med lokalafdelingen for Kræftens Bekæmpelse i Esbjerg til foredrag og kick off 2019. Det sker tirsdag den 19. februar 2019 kl. 19.00 – 22.00 i kantinen hos Semco Maritime, Esbjerg Brygge 30.

PROGRAM

• Velkomst ved Jesper Schwartz

• Søren Andersen, formand for Stafet for Livet, gør status for 2018 samt Kickoff 2019.

Foredrag om Alternativ Behandling, kræft og cannabis ved projektleder Susan Hovmand Lysdal, Kræftens Bekæmpelse.

• Kaffe og kage.

Jesper Schwartz interviewer frivillige fra Stafet for Livet og fra Kræftens Bekæmpelse, Esbjerg lokalafd.

• Anna Emmeluth & Band underholder med egne numre.

• Afrunding

Der er gratis adgang, men tilmelding er nødvendig. (Max 300 deltagere) Tilmelding senest 12. februar til Margit Laursen, m-laursen@bbsyd.dk  eller tlf. 2211 2772.

TID: Tirsdag den 19. februar 2019 kl. 19.00 – 22.00

STED: Kantinen hos Semco Maritime, Esbjerg Brygge 30.

Om alternativ behandling

Regeringen vedtog i 2018 en forsøgsordning, der giver danske læger mulighed for at udskrive recepter på cannabis til medicinsk brug. Under foredraget med Susan Hovmand Lysdal bliver du meget klogere på:

• Hvad er medicinsk cannabis, og hvordan virker det?

• Hvordan arbejder Kræftens Bekæmpelsen med alternativ behandling?

Hvilke overvejelser bør du gøre dig, inden du går i gang?

Velkommen til foredrag og kick off!
Udgivet den 17-01-2019

Programmet er vedhæftet.

Kickoff 2019 (002).jpg

Velkommen til foredrag med Søs Egelind og Per Guldberg
Udgivet den 16-08-2018

Esbjerg Lokalforening inviterer til foredraget Søs Egelind - dobbelt verdensmester i kræft den 6. september 2018.

Desuden har vi den store glæde at kunne præsentere en af Danmarks førende forskere i Immunterapi, professor Per Guldberg.

Billetter kan købes online på www.billetto.dk.

Læs mere i det vedhæftede opslag.

Annonce Søs Egelind.pdf

Stafet for livet den 26. – 27. maj i Esbjerg – du kan stadig nå det!
Udgivet den 16-05-2018

Stafet for livet er en 24 timers stafet hvor vi går/løber mod kræft. Den foregår i Veldtofte idrætspark i Esbjerg. Man stiller op på hold, som man melder til, og får så sin egen plads rundt ved banen hvor man kan opstille telt mm. Men det er også muligt blot at møde op og melde sig til, så hjælper vi jer med at komme på et hold og dermed med det samme blive en del af et fantastisk fællesskab hvor hver runde, der tilbagelægges, giver penge til Kræftens Bekæmpelse.

Der vil døgnet igennem være underholdning, børneområde, mulighed for at købe mad og for at få nogle fantastiske timer sammen med en masse andre der motionerer for den gode sag.


Det koster 100 kr. at deltage.

 

Er du kræftramt, tidligere kræftpatient eller pårørende, så kan du deltage i fighterarrangementet. Se linker herunder. Fightere deltager gratis mens det for pårørende koster 100 kr. Fightere får en unik mulighed for at møde andre i samme situation, knytte venskaber og mærke følelsen af, at der er en masse mennesker som gør en stor indsats mod kræft.


Læs mere her: www.stafetforlivet.dk 

 

Tilmelding som fighter: https://www.stafetforlivet.dk/stafet/esbjerg/deltag-til-stafetten/deltag-som-fighter


Tilmelding som pårørende: https://www.stafetforlivet.dk/stafet/esbjerg/tilmeldte-hold/hold/9559

 

Hvis du vil deltage og ikke er på et hold, skal du blot henvende dig ved informationen på stafetten.


Vil du være med?
Udgivet den 27-02-2018

Har du lyst til at være med til at samle ind til Kræftens Bekæmpelse søndag den 8. april 2018? Så kan du allerede nu melde dig som indsamler.

Der er brug for din hjælp. Vi mangler indsamlere fleres steder i Esbjerg Kommune.

Som indsamler kan du gøre en stor forskel på kort tid. En indsamler bruger typisk 2-3 timer på indsamlingen og indsamler i gennemsnit 1.000 kr., som går til Kræftens Bekæmpelses indsats indenfor forskning, forebyggelse og patientstøtte – en indsats, der skaber håb og redder liv!

Du kan tilmelde dig ved at kontakte

Elmer Haarh Larsen
Lokalforeningsformand i Esbjerg Kommune
larsen14@privat.dk
Tlf. 20 58 03 14

Du kan også tilmelde dig online på www.landsindsamling.dk.

Kan du li' at organisere, søge indflydelse og se ideer blive til virkelighed?
Udgivet den 09-11-2017

Esbjerg Lokalforening søger frivillige til bestyrelsen

Som medlem af Kræftens Bekæmpelse er du også medlem af lokalforeningen i din kommune. Det betyder, at du kan deltage på lokalforeningens generalforsamling, og stille op til lokalforeningsbestyrelsen.

Esbjerg Lokalforening søger pt. nye frivillige til bestyrelsen. Derfor vil vi gerne høre fra dig, hvis du vil være med til at gøre en forskel for kræftpatienter og pårørende i Esbjerg Kommune. Vi søger særligt frivillige, som har gode idéer til at løfte kræftsagen i Esbjerg Kommune, og som kan varetage en eller flere af følgende funktioner:
- Koordinere og lede lokale aktiviteter (indsamling, oplysning, forebyggelse og patientstøtte)
- Være talerør over for politikerne og embedsmænd i kommunen.
- Få budskaber i den lokale presse.

Du skal ikke kunne eller ville det hele. Det vigtigste er, at du har lyst til løfte kræftsagen i Esbjerg Kommune.

Som lokalforeningsfrivillig får du:
- Introduktion til Kræftens Bekæmpelse
- Relevant kompetenceudvikling
- Et stærkt netværk med andre frivillige i Kræftens Bekæmpelse
- Ingen udgifter i forbindelse med din frivillige indsats
- Et frivilligjob med mening!

Kræftens Bekæmpelses lokalforeninger løfter en bred vifte af opgaver inden for lokalpolitisk arbejde, forebyggelse, fundraising og støtte til kræftramte. Esbjerg Lokalforening har ca. 8.500 medlemmer.

Er du interesseret i at høre nærmere? Så kontakt:

Lokalforeningsformand
Elmer Haarh Larsen
E-mail: larsen14@privat.dk
Tlf. 20 58 03 14

Områdekonsulent
Bruno Langdahl
E-mail: brunol@cancer.dk
Tlf. 30 38 23 18